11. syyskuuta 2011

Safirin ensimmäinen maastokisa (20.8.2011)

Olin ilmottanu Safirin Mustialan maastokisoihin, ennenku ilmotin Hyvinkään ratakisoihin. Eka ajattelin että en ilmota radalle, kun kisat on niin lähekkäin. Päätin kumminki ilmottaa molempiin, koska luotin siihen että Safirin kunto kestää ja se on aina palautunu treeneistä/kisoista tosi hyvin. Kerkes myös tulla pari lepopäivää ennen uutta koitosta.

Maastokisat oli mulle ihan uus aluevaltaus. Oon pari kertaa ollu kattomassa maastokisoja, ja Safir on pari treeniä vetäny Hyvinkäällä. Onneks oli Kerttu mukana neuvomassa ja opastamassa missä millonki piti olla. Niin, ja ennen kaikkea henkisenä tukena - mua jännitti ihan kamalasti!

Skaboihin oli ilmotettu 5 sloughia, harmi kun ei saatu 6 koiraa niin olis ollu myös CACIL jaossa.

Sloughit juoksi heti ekojen lähtöjen joukossa, joten meidän pari-arvonta tuli nopeesti. Leda & Sabih oli eka pari, sit tokana juoksi Koru & Tibni ja kolmantena Safir, yksin.

Safirin poseeraus ennen kisaa
© Kerttu Haaslahti
Kisapellolle oli matkaa kävellä, joka oli tosi hyvä kun siinä samalla sai koiran lämpättyä. Ja pellolle ei päästetty kun muutama koirakko aina kerrallaan, niin ei tullu ruuhkaa kapealla peltotiellä.
Kisapellolla oli aika pitkä heinä, ja muutama koira ennen meitä hukkas vieheen. Se sai mun jännitystason nousemaan entisestään. Sitten vihdoin koitti Safirin vuoro. Sain vielä viimiset ohjeet lähettäjältä ja eiku koira irti.

Safir juoksi tosi hienosti. Seuras viehettä tarkasti, ja meni lujaa! Harmillisesti hukkas vieheen just viimisessä mutkassa, mutta kun viehe liikahti löysi sen taas. Hienoa typy!

Safir alkuerässä
© Irene Vinha
Tuloksia saatiin odotella jonku aikaa ja sillä välin me levitettiin Kertun kanssa vähän leiriä auton ympärille ja syötiin vähän eväitä.
Sitten tuli tulokset - Safir johtaa!!
Meinasin tippua tuolilta. Tyypin eka kisa, ja heti johdossa. Hienoa!
Finaaliin pääsi neljä koiraa.

Alla Safirin ae-juoksu:

© Kerttu Haaslahti

Finaalissa pojat juoksi taas parina ja Safir sai parikseen Tibnin. Mua vähän jännitti että juokseeko Safir yhtä hyvin parin kanssa, kun se juoksi yksin. Ja mitä se tuumaa jos Tibni tulee lähelle, kun radalla selvästi ahdistuu siitä jos vieras koira tulee liian liki. Turhaan jännitin, Safir juoksi tosi hienosti. Rata oli käännetty toisete päin, ja tiukat mutkat tuntu finaalissa helpommilta ku alkuerässä.

Safir finaalissa
© Irene Vinha
Sitten vaan takas odottelemaan tuloksia. Yleensä palkinnot jaetaan vasta kun kaikki koirat on juossu finaalin. Mutta koska alkupäässä olevat koirat oli niin vähälukuisia, jaettiin meille palkinnot jo vähän aikasemmin. 

 © Irene Vinha
Alla Safirin ja Tibnin finaali video:

© Kerttu Haaslahti

Neljänneks sijoittu Leda. Kolmanneks Sabih.
Sitten minua alkoi jo ihan oikeesti jännittämään!

Ja toiseksi tuli... Tibni.
Safir VOITTI! *wuuuhuuuu*
Ja kaikki neljä finalistia juoksi SA-tuloksen!

1. Alwaahid Alzana 228 + 240 = 468 p. SERTK
2. Tibniy Schuru-Esch-Schams 216 + 221 = 437 p. SA
3. Sabih Shi'Rayan 183 + 241 = 424 p. SA
4. Elegantin Lyijylouhos 212 + 201 = 413 p. SA
    Alwaahid Adira DISK

Seikkailuhan oli sit vasta alkamsaa. Oltiin nimittäin päätetty Kertun kanssa että nukutaan teltassa koirien kanssa, koska azawakhit juoksi vasta sunnuntaina.
Käytiin hakemassa sapuskaa Hesestä, ja sit alettiin teltan pystytys puuhiin. Aika vaivattomasti se uusi koti nousi, ja teltta oli kyllä tosi hieno ja tilava. Meillä oli Kertun kanssa omat yksiöt. Mulla ja Safirilla ripaus luksusta, koska meillä oli iso, paksu, pumpattava ilmapatja millä nukuttiin.

Oli kyllä tosi kiva reissu! Kiitos kaikille mukavasta viikonlopusta!
Ja ennen kaikkeaan kiitos Kerttu ja Yosal mahtavasta matkaseurasta!

Yosal ja Safir
© Kerttu Haaslahti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti