4. heinäkuuta 2012

Rata Derby-12

Sunnuntaina koitti sitten kauan odotettu rata Derby. Lauantaina alkoi jo hieman jännittään. Sunnuntaille oli luvattu lämmintä säätä, ja se piti todentotta paikkansa. Oli kuuma!

Meillä oli lähtö nro. 11, joten kovin kauan ei tarvinnut odotella omaa vuoroa. Koru-sisko juoksi punaisella ykkösmanttelilla, ja sai lähtökopin nro. 1. Safir juoksi sinisellä kakkosmanttelilla ja lähti kopista nro. 5. Safir sai tosi hyvän lähdön, vaikka oli ulkokoppi, ja johtikin alusta loppuunasti aika reippaasti.

 © Janica Tanskanen

© Kerttu Haaslahti
© Kerttu Haaslahti
© Kerttu Haaslahti
© Kerttu Haaslahti
© Kerttu Haaslahti
Päivä oli tosiaan kuuma, ja jäähdyttely oli helpoin hoitaa varjoisessa metsässä. Onneksi minulla oli myös viilennysmantteli Safirille mukana, autossa kun oli tosi lämmin vaikka ikkunat olivat auki.

Finaalia odoteltiin pidempään, mutta se ei kyllä haitannut. Tulipahan koiralle ainakin kunnon palautuminen ennen seuraavaa juoksua.

Finaalissa Koru juoksi jälleen punaisella ykkösmanttelilla ja sai lähtökopin nro. 1. Safir juoksi sinisellä kakkosmanttelilla ja sai lähtökopin nro. 3. Finaalissa lähtö oli paljon tasaisempi kuin alkuerässä, ja etusuoraa tytöt menikin ihan kylki kylkeä vasten pitkän matkaa. Ensimmäisessä kaarteessa Koru kumminkin vaihtoi ulkoradalle, ja siitä Safir nappasi itselleen sisäradan. Maaliin asti mentiin pienemmällä erolla kuin alkuerässä.

Safir kirmasi ensimmäisenä maaliin ja varmisti näin ollen itselleen uuden tittelin: DV-12!
Pikkusen piti itsekin etusuoralla tuulettaa kun juostiin hakemaan koiria.

© Janica Tanskanen

© Kerttu Haaslahti
© Kerttu Haaslahti
© Kerttu Haaslahti
© Kerttu Haaslahti
© Kerttu Haaslahti
© Kerttu Haaslahti
© Kerttu Haaslahti
Palkinnoksi Safir sai hienon keltaisen DV-manttelin, pystin, laatan ja 6,5-9kg Royal Caninin lahjakortin.

Myös Nyara-afgaani kirmasi itselleen DV-12 tittelin! Ja Iivari-whippet oli hienosti kovassa jengissä Derby urosten kolmonen! ONNEA molemmille!

Derby (DV) on ko. vuonna 3-vuotta täyttäville vinttikoirille tarkoitettu kilpailu. Koira voi osallistua vain kerran elämässään tähän kilpailuun, ja siksi tämä kilpailu on hyvin arvostettu kilpailu ikäluokan paremmuudesta. Sloughien kilpailumatka on 480 metriä (alkuerä ja finaali).


1. Alwaahid Alzana ae-aika 34,89 sek. ja fin-aika 35,23 sek.
2. Alwaahid Adira
ae-aika 35,84 sek. ja fin-aika 35,90 sek.

© Kerttu Haaslahti
KIITOS mukavasta päivästä kaikille!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti