14. lokakuuta 2013

XXIII Tampere GP 22.9.2013

Kun pennut varttui alkoi mielessäni pyörimään ajatus, josko saisin Safirin vielä kisamaan loppukaudesta. Tyyppi oli kumminkin hyvässä iskussa ennen pennutusta, koska treenasin sitä normaaliin tapaan aina astutukseen saakka. Niinpä aloitimme kevyen treenaamisen kun aika oli oikea. Safir on ikiliikkuja, ja nautti kun pääsi taas liikkeelle pentujen jälkeen.

Katselin kisakalenteria, ja kysyin hieman neuvoja ja mielipiteitä itseäni paljon kokeenneemmilta ihmisltä. Ja päädyin tähtäämään Tampereen GP-kisaan, sijoituslähtöön. Safir palautui ihan huippu ajassa entiselleen. Moni ihminen on kehunut Safirin palautumista, ja olen siihen itsekin todella tyytyväinen. Safir ei ole mikään iso narttu, ja sillä oli kumminkin yhdeksän pentua kesällä.

Kisojen ajankohta lähestyi, ja sovimme Pian kanssa että lähdemme kisoihin yhdessä. Eikun ilmoittamaan koira, ja jännäämään.

Meidän luotto-hieroja kävi hieromassa Safirin kaksi kertaa ennen kisoja. Pieniä jumeja oli, mutta onko tuo ihme sen ison mahan ja synnytysurakan jälkeen. Safir vastaisi hierontaan hyvin, ja toisella kerralla oli jo paljon parempi. Myös vapaana liikkuminen teki terää, ja aukaisi jumeja kun koko runko pääsi ojentumaan pitkästä aikaan kunnolla!

Kävimme myös muutaman kerran rata treeneissä, jossa typy juoksi hyvin.

Niinpä se "ensimmäinen" kisa-aamu koitti, ja minähän tuttuun tapaan jännitin ihan hulluna!
Pakkasin auton täyteen tavaroita, ja Safirille oli tehty oma yksiö takapenille koska kyytiin oli tulossa kaksi muuta sloughia. Safir ei oiken välitä vieraista nartuista, joten päätimme yhteisen mukavuuden osalta pakata koirat omiin loosseihin. Näin kaikille oli oma tila ja rauha.

Safir varmasti aavisti että jotain oli tekeillä kun pääsi itsekseen minun matkaani, ja autoon pakattiin kaikkea mukaan.

Matka alkoi. Ensin hurautimme Vuosaareen hakemaan Pian ja tytöt kyytiin. Ja matka kohti Tampesteria alkoi. Matka taittui nopeasti höpötellen ja jännittäen. Perillä oltiin hyvissä ajoin, ja ehdimme kävellä hyvän lenkin ennenkuin laitoimme koirat autoon lepäämään. Toki kävimme ilmoittamassa koirat kisaan, ja eläinlääkärillä tsekkauksessa.

Slougheilla oli lähtö nro. 15. Kerttu oli luvannut kopittaa Safirin, joten minä pääsin ottamaan sen maalissa jälleen kiinni.

Safir lähti Saden ja Zoran välistä, ja heti kopista ulos tullessaan törmäsi Saden kylkeen aika rajusti. En tiedä luuliko olevansa yksin radalla vai mikä oikosulku tuli, mutta yritti ihan tosissaan päästä ykkösradalle juoksemaan. Törmäilystä ei onneksi seurannut mitään harmia kenellekkään, ja matka jatkui hyvää kyytiä. Sade johti kokoajan, Zora toisena ja Safir kolmantena. Ei ihan mamman vauhti yltänyt parhaimpaansa, mutta sitä en kyllä todellakaan odottanutkaan. Pääsipähän koira vähän kiinni taas työntouhuun, ja hienosti juoksi. Se on pääsia!

Tulokset:
1. Elegantin Marmori "Sade" 35,30 sek.
2. Elegantin Magma "Zora" 35,86 sek.
3. Alwaahid Alzana "Safir" 36,39 sek.

Safir on kisannut kerran aijemmin Tampereella, se oli viime vuoden SM-kisoissa. Tuolloin Safir juoksi 2 x 34,48 sek. ja teki rataennätyksen. Slougheja tosin kisasi vain 5 kpl. tuolloin, ja virallista SM-titteliä emme saaneet.

Kiitos Pia ja tytöt seurasta! Oli mahtava aloitus meidän lyhkäselle kisakaudelle 2013!
Ja kiitos Kerttu kilpailutus avusta!

Tässä Eeva Piiparisen kuvaama video.

PUN1 - Alwaahid Alzana "Safir"
SIN2 - Elegantin Marmori "Sade"
VALK3 - Elegantin Magma "Zora"

Sade ekana, Zora tokana, Safir venyy perässä

Maali häämöttää


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti