18. huhtikuuta 2012

Ruokintaa

Kävin eilen ekaa kertaa koirien kanssa jälleen meidän lähellä sijaitsevalla "hiekkakasalla". Siellä ne tykkää spurttailla kasalla edes takas ja ylös alas. Safir, Maisa ja Unto juoksi kimpassa hullun lailla, Wili keskittyi lähinnä nuuskimaan ympäristöä. Kyllä Wilikin sitten hetken kirmaili muiden mukana. Wilistä kyllä huomaa että ei enää vanhemmiten jaksa noiden nuorten menossa mukana, tai sitä ei kiinnosta niiden touhut!

© Susanna Korpela
© Susanna Korpela
© Susanna Korpela
© Susanna Korpela
© Susanna Korpela
© Susanna Korpela
© Susanna Korpela
© Susanna Korpela
© Susanna Korpela
© Susanna Korpela
Otsikossa lukee "Ruokintaa" ja se olisi nyt aiheena. Samalla saa omia ajatuksia talteen tänne, ja voi myöhemmin palata takaisin lukemaan miten kaikki lähti alussa rullaamaan.

Meillä on siirrytty nappuloista täysin raakaan ruokintaan. Ollaan ennenkin raaka ruokittu koiria, mutta sitten jostain syystä aina ollaan palattu takasin nappuloihin. Nyt tämä ei kyllä enää jää kokeiluksi, vaan jää pysyväksi ruokinnaksi.

Viime viikolla katselin mitä mikäkin firma tarjoaa ja mihin hintaan. Tein vähän laskelmia että paljonko kukakin syö jne. Päätin myös millä jaksotuksella mitäkin ruokaa annan.
Perjantaina koitti sitten koirilla paastopäivä ja lauantaina alko raaka ruokinta. Perjantaina kävin Järvenpäässä PetPostissa ostoksilla. Tein jättitilauksen ruokaa Lempimuonasta, mutta ne tulee kotiin vasta vajaan kahden viikonpäästä, joten siihen asti oli saatava sapuskat lähempää.

Nyt tämä vajaa kaksi viikkoa mennään pelkillä Muschin -pötköillä. Alussa suositellaan varovaista aloitusta, joten nuo pötköt ovat kyllä hyvä tässä alussa. Toki nuo pötköt tulee olemaan jatkossakin mukana ruokinnassa, mutta sitten hieman laajemmin käytettynä. Ostin montaa eriä vaihtoehtoa, ja ruokin joka toinen päivä liha-luu -aterialla ja joka toinen liha-kasvis -aterialla.

Me ollaan syötetty montaa eriä nappulaa koirille; Profine chicken&potatoes, Royal Caninista useampaa sorttia, Jahti&Vahti kana&riisi sekä Jahti&Vahti energia, mutta mikään ei tunnu imeytyvän taikka sopivan kunnolla.
Koirat kyllä ovat syöneet hyvällä ruokahalulla, samaa mitä nappulaa niille olen antanut. Seb verran ovat ahmatteja, taikka nälkäisiä...!

Lauantaina kun sitten illalla lätkäsin ensimmäiset raa'at ateriat kuppiin, söi kaikki muut hyvin - paitsi Maisa. Ei muutkaan hotkineet, mutta söivät kaiken ja nuolivat kupit lopuksi. Maisa vain närppi, otti ruokaa suuhun ja sylki ulos. Siitä ei passaa kumminkaan lannistua, totuttelu kysymys. Sunnuntai iltana kaikki muut söi jälleen hyvin - paitsi Maisa jälleen. Eilen, tiistaina, Maisa söi ensimmäistä kertaa koko kupin tyhjäksi. Eilen taisi olla sisäelimiä tarjolla. Tänään Maisa söi jo "kuin vanha tekijä", ei enää mietiskellyt kupilla että söisikö vai ei. Uskon että Maisakin innostuu sitten kun saa myös kunnon luita tarjolle.

Näin lyhyessä ajassa ei tietenkään vielä huomaa mitään suuria muutoksia koirissa. Mutta yksi iso muutos arjessa on tullut, ja se on veden juominen. Tänään piti vaihtaa vesi juoma-astiaan, eikä täyttää sitä. Toki nuo pötköt sisältää runsaasti vettä, mutta kyllä ne nappulatkin itsessään vaatii hurjat määrät nestettä  matkaansa.

Odotan innolla että Lempimuonan tilaus saapuu, ja saadaan koirille kunnon lihat ja luut pakkaseen - ja tarjoiltavaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti