22. huhtikuuta 2012

Aktiivi viikonloppu

Eilen, lauantaina, kävin heti aamusta juoksuttamassa koiria "hiekkakasalla". Reilu puoli tuntia ne siellä iloisesti taas kirmas. Kotimatkalla tuntui että itellä olisi vielä virtaa lähteä pyöräilemään, joten vein muut koirat kotiin ja lähdin Safirin kanssa heittämään fillarilenkin. Reilu 5 km mentiin, ja tyttö oli innoissaan. Onneksi alkuinnostus on nyt hieman laantunut ja meno ei ole enää niin vauhdikasta.

Yksi jännitysmomenttikin saatiin matkalla... Yksi mies tuolla kadun varrella leikkasi kuusiaitaansa, ja nyppäsi juuri jatkoroikasta kun mentiin ohi. Safirhan oli heti menossa pupujahtiin! *haha* Onneksi springeri jaksaa pitää tuon tytön ja en kaatunut pyörän kanssa. Mies kyllä pyyteli kovasti anteeksi, mutta eihän hän voinut arvata että tyttö singahtelee tuommoisen takia. Tuntuu muutenkin olevan kevättä/kesää Safirillakin jo kropassa kun kaikki lehdet sun muut saa heti tytön syttymään nollasta sataan.

Eilen oli myös meidän työpaikan virkistytoimikunnan järjestämä koirauimala -päivä jonne suuntaisinkin sitten Maisan kanssa.
Maisa veti uimalan pihassa ihan hullunlailla sisälle uimalaan, tietämättä minne mennään. Suihkuun ku joutu niin ilme muuttu naamalla.

Ai suihkuun?
Eeeiii kai?!
© Susanna Korpela
Oltiin Maisan kanssa ensikertalaisten -ryhmässä, ja siellä tyttö saikin heti pelastusliivit niskaan. Ne oli sitten heti suihkujälkeen toiseksi ällöttävät. Mutta hyvä ne oli silti olla että uintitekniikka löytyisi hyvin!

Tällaset päällä - ja Tonne pitäis mennä...
© Susanna Korpela
Sitten oli Maisan vuoro astua altaaseen. Aikamoista räpiköintiähän se toki oli, mutta uittaja kehui kumminkin tyttöä. Potkua ja voimaa löytyy, ja Maisa uikin tosi nopeasti. Uittaja myös sanoi että monesti whippetit on eka vähän arkoja, mutta kun hoksaavat kuinka kivaa uiminen on niin niitä ei meinaa saada altaasta ylös. Toivotaan että myös Maisa innostuu uimisesta.

Maisan tyylinäyte
© Susanna Korpela
Mamman tykö, äkkiä!
© Susanna Korpela
Seuraavalla kerralla pärjätään jo Maisan kanssa ihan "omillamme". Ja Wili kun on niin mahdoton uimaan, niin se varmasti innostaa myös Maisaa menemään veteen.

Tänään, sunnuntaina, olin luvannut lapsille että pääsevät Mätsäriin. Oli muutamakin eri vaihtoehto, ja päädyimme Pakkalaan koska se on niin lähellä. Siellä oli lapsille järjestetty lapsi&lelukoira -kilpailu, johon Kristiina ja Miro molemmat halusivat osallistua. Myös äitini oli mukana.

Aamulla lapset pähkäilivät kovasti että mitkä koirat he valitsevat mukaan. Sitten kun koirat oli valittu piti niille keksiä hyvät nimet ja iät. Sitten vielä harjoittelivat esittämistä kotona. Minä päätin ottaa Safirin pitkästä aikaan mukaan, ja Safir olikin iloinen kun pääsi yksin matkaan.

Meidän lapset olivat ainoat jotka osallistuivat lapsi&lelukoira -kilpailuun, ja tuomari päätti sijoittaa Miron 1. ja Kristiinan 2.
Mirolla oli koirana musta villakoira, jonka nimeksi tuli Freya ja se oli 6-vuotias. Kristiinan koirana oli harmaa villakoira, joka sai nimekseen Nikke ja se oli 1-vuotias.

Ylpeät lapset!
© Susanna Korpela
Palkinnot olivat mieleiset. Molemmat saivat isot ruusukkeet, isot pokaalit ja Bamse -pyyhkeet.

Safirin kanssa osallistuimme isoihin aikuisiin. Safir oli vähän nihkeä kehässä ja ei liikkunut sellaisella draivilla kun yleensä. Mutta esiintyi silti edukseen. Seisoi todella kauniisti! Safir sai sinisen nauhan ekalla rundilla. Sitten oli aika pitkä odottelu ennenkuin alkoi sinisten kehä. Mutta odottelu ei haitannut kun ilma oli mitä mahtavin! Lämpöä riitti ja aurinko paistois pilvettömältä taivaalta! I-h-a-n-a-a!!

Odottelua kehänlaidalla!
© Kerttu Haaslahti
Odottelua kehänlaidalla!
© Kerttu Haaslahti
Sinisten kehässä ei sitten kauaa pyöritty kun tuomari valitsi 7 koirakkoa jatkoon. Vielä katsoi ja jätti 4 sijoitettavaksi. Ilokseni huomasin seisovani neljän parhaan joukossa. Ja sijoituksemme olikin sitten SIN-4. Hieno Safiiri!

© Kerttu Haaslahti
© Kerttu Haaslahti
© Kerttu Haaslahti
Vähän irroittelua kehässä!
© Kerttu Haaslahti

Hyvä tasapaino!
© Kerttu Haaslahti
© Kerttu Haaslahti
Myös Kerttu, Tumppi ja Aapo olivat Mätsärissä. Aapo esiintyi ensimmäistä kertaa, ja meni tosi hienosti. Aapo on kyllä niin komea poika! Kiva seurata mitä siitä vielä kasvaa!

Ilma oli niin mahtava että kotiin päästyämme en malttanut vielä jäädä sisälle, vaan lähdin koirien kanssa vielä "hiekkakasalle". Lämpöä ja aurinkoa riitti, joten siitä oli pakko nauttia. Koirat otti muutavat hyvät spurtit ja sitten nekin vain ihasteli maisemia ja tähyili ympärille. Saivat nekin vähän aurinko-energiaa!

Maisalla on kivaa!
© Susanna Korpela
Unto rrrrakastaa juoksemista!
© Susanna Korpela
Maisa seinäkiipeilee!
© Susanna Korpela
Tytöt leikkii!
© Susanna Korpela
Jiihuu!
© Susanna Korpela
Wrrrruuu-uum!
© Susanna Korpela
Wilikin innostui juoksemaan tyttöjen kanssa.
© Susanna Korpela
Olen niin iloinen kun Wili on laihtunut.
© Susanna Korpela
Safir tähyilee!
© Susanna Korpela
Wili lempipuuhassaan.
© Susanna Korpela
Untoki kattoo että löytyykö vesiputista jotain kivaa.
© Susanna Korpela

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti