7. marraskuuta 2013

Näyttelyreissu Viroon

Kirjottelin ystäväni Janican kanssa yksi ilta jokunen viikko sitten. Hän kertoi lähtevänsä Tartuun kahden päivän KV näyttelyyn, ja kysyi josko Safir lähtisi mukaan. Muutaman sekunnin mietittyäni, päätin että lähden mukaan ja päätinpä vielä ilmoittaa Maisankin mukaan karkeloihin.

Olen ollut koiranäyttelyssä viimeksi Ruotsin voittajassa v. 2012. Silloinkin olimme reissussa Janican kanssa. Joten olihan jo syytä lähteäkin reissuun!

Nyt meitä oli lähdössä kolme ihmistä ja neljä koiraa, yhdellä autolla. Toisessa autossa tuli vielä kaksi ihmistä ja kaksi koiraa.

Julia ja Janica varailivat matkat ja hotellit. Minä vain kerroin koska minulle sopii lähteä ja tulla. Kiitos tytöt kun hoiditte!

Matkaan lähdettiin perjantaina 1. marraskuuta. Lähdimme yön viimeisellä Viking Linen vuorolla, ja olimme yötä laivassa. Kehät meillä alkoi lauantaina onneksi vasta klo. 12 jälkeen, joten ehdimme hyvin Tallinnasta Tartuun.

Laivalla tytöt oli nätisti, Maisa oli ekaa kertaa näin pitkällä reissulla. Koko yön tytöt nukkui minun vieressä, ja pojat taisivat nukkua toisella sängyllä tai lattialla. Julia ja Janica nukkuivat yläsängyissä, näin mahduimme hyvin kaikki.

Safir laivalla

Poijaat laivalla
Käytimme koirat ulkona kannella tarpeilla, ja se oli kyllä ihan kamalaa! Merelle oli luvattu vähän reippaampaa tuulta, ei kumminkaan onneksi myrskyä! Mutta, kyllä sen tuulen siellä kannella tunsi ja välillä tuntui että voi vain nojata eteenpäin ja pysyy pystyssä. Koiratkaan eivät kyllä nauttineet siitä ulkoilusta.

Tallinnaa yöllä
Aamulla heräsimme suht. pirteinä ja lähdimme autolle tavaroiden ja koirien kanssa. Tartuun oli matkaa n. 2 tunnin ajomatkan verran. Aamu oli todella kaunis, aurinko nousi ja ihastelimme kauniita maisemia.

Kaunis auringon nousu

Tuulimylly

Olimme päättäneet, että käymme ensin hotellilla ennenkuin mennään näyttelyyn. Meidän piti vielä laittautua näyttelyä varten, vaihtaa vaatteet jne. Noh, mehän etsimme hotellia edes takas ja ristiin rastiin. Sitten näimme hotellin, mutta navigaattori ei löytänyt sinne tietä koska kaikki oli rakennettu uusiksi.

Päätimme lähteä suoraan näyttelyyn, ja vaihtaa siellä vaatteet ja laittaa hiukset jne. Kiire meinasi tulla!

Näyttelypaikalla kiirehdimme viemään tavaroita halliin ja yritimme löytää häkeille paikkaa. Se olikin helpommin sanottu kun tehty, kun piti kolmelle jättihäkille löytää paikat, plus kaikille tavaroille ja tuoleille. Hetken pyörimme Julian kanssa, ja sitten iskimme leirin pystyyn.

Hiukan meidän jälkeen saapuivat myös Mervi ja Elina paikalle. He tulivat aamun laivalla.

No sitten lähdimme muka vaihtamaan vaatteita naistenhuoneeseen. Hah, sehän jäi vain haaveeksi kun jono oli monta kymmentä metriä pitkä. Päätimme rynnätä takaisin autolle, ja siellä laitoimme "pukukopit" pystyyn. Minä vielä kurvasin hiuksiani laittamaan naistenhuoneeseen, ja sieltä onneksi löytyi pistorasia suoristusrautaa varten. Ja sitten eikun jännittämään kehiä! Tästä se taas alkoi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti