12. elokuuta 2012

SRM-2012 & SVKLRM-2012

Eilen aamulla lähdimme Safirin kanssa kahdestaan huristelemaan kohti Tamperetta ja Kaupin vinttikoirarataa. Siellä järjestettiin Suomen Ratamestaruus 2012 ja Vinttikoiraliiton Ratamestaruus 2012 -kilpailut.

Olin hyvissä ajoin paikalla, niin sain onneksi autolle hyvän paikan puiden alta. Kävin viemässä kilpailukirjan toimistoon, ja sitten lähdimme Emmin ja Moan kanssa metsään lenkille.

Slougheja oli ilmoitettu kisaan 5 kpl. SMR-12 titteliä varten olisi tarvittu vähintään 6 koiraa, joten slougheille oli jaossa "ainoastaan" SVKLRM-12 titteli. Slougheilla oli lähtö nro. 20, joten hyvin kerkesin seuraamaan whippettien alkueriä ensin.

Safir ei ollut koskaan aikaisemmin juossut Tampereella, enkä minä ole koskaan ollut siellä katsomassa treenejä/kisoja. Kaikki oli ihan uutta, mutta hyvin selvisimme.

Kun meidän lähtö alkoi lähestyä alkoi minun jännitykset yltyä huippuunsa. En tiedä miksei tämä jännittäminen koskaan voi helpottua.

Safir juoksi valkoisella kolmosmanttelilla ja koppiarvonnassa Safir sai kopin nro. 1. Wuuhuu, olikohan peräti ensimmäinen kerta kun sen sai!

Kävimme ennen omaa lähtöä vähän radan reunalla katselemassa muiden menoa, ja kyllä Safir tajusi miksi siellä olimme. Safir on aina tosi iisi kisoissa ja treeneissä. Se ei turhia hötkyile, eikä onneksi stressaa vaikka minä jännitän narunpäässä.

Sitten menimme lähtöön, ja eikun koirat koppiin. Safir meni hyvin koppiin, ja kopin yläreunasta näki hyvin kopin sisälle. Siellä se oli ihan veräjässä kiinni, ja vain odotti että pääsee ampaisemaan pupun perään. Safir piti kokoajan oman sisälinjansa ja juoksi todella hienon juoksun, suhteellisen raskaalla hiekkaradalla. Kaarteessa kiri muihin eroa, ja maaliin tuli ensimmäisenä. Jes! Tyttö on kyllä erinomaisessa kunnossa!

Hetken kuluttua kuulutettiin ajat... Safirin aika 34,48 sek. ja uusi rataennätys! Jiihuu!!
Vanha ennätys oli 34.76 sek. ja sen oli juossut Elegantin Lehtikulta 28.6.2009.

Whippettejä oli kisaamassa niin paljon että niillä oli vielä toinen ae, joten meidän finaalia odoteltiin vähän pidempään. Ei kyllä haitannut yhtään, sai koira levättyä kunnolla ennen finaalia.

Finaaliin mentiin sitten esittelyn kautta, ja Safir oli aivan tohkeissaan. Ja koppiarvonnassa jälleen koppi nro. 1. WAU! Vaikkakin, onhan Safir juossut ihan yhtä hyvin myös kopista nro. 5 ja 6, et sinänsä ei oo väliä mistä lähtee.

Safir meni taas tosi hienosti koppiin, ja lähti todella hyvin. Johti jälleen heti ensimmäisessä kaarteessa. Joillekkin koirille kävi "jotain" ekassa kaarteessa, en vain tiedä mitä kun seurasin Safirin upeeta menoa silmä tarkkana. Tuomarineuvosto meinaa kokoontui juoksun jälkeen, mutta päättivät ettei ketään diskata.
Safir tuli jälleen ekana maaliin, ja niin hauskaa kun olikin, niin aika oli tismalleen sama kuin alkuerässä; 34,48 sek.

Sloughien alkuerä tulokset:

1. Alwaahid Alzana 34,48 sek. RE
2. Elegantin Lehtikulta 36,17 sek.
3. Elegantin Magnetiitti 36,35 sek.
4. Briljantti Nuri al Baida 36,38 sek.
5. Elegantin Lyijyhohde 36,58 sek. 

Sloughien finaali tulokset:

1. Alwaahid Alzana 34,48 sek. SVKLRM-2012
2. Elegantin Lyijyhohde 36,21 sek.
3. Elegantin Lehtikulta 36,41 sek.
4. Briljantti Nuri al Baida 36,70 sek.
5. Elegantin Magnetiitti 36,86 sek.

Palkintojen jaossa Safir pääsi oikeen palkintopallille, ja sai hienon SVKLRM-2012 manttelin ylleen! On se sellanen aarre!

© Antti Ruotsalo
Onnea kaikille pärjänneille ja tuloksiinsa tyytyväisille! Ja kiitos todella mukavasta kilpailupäivästä jälleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti