15. syyskuuta 2012

Kuninkuusjuoksu 2012

Tänään suuntasimme Safirin kanssa kohti Hyvinkäätä ja Kuninkuusjuoksua.

Kisat pyörähti käyntiin klo. 12, ja rullasikin hyvää vauhtia eteenpäin. Sloughien alkuerät juostiin lähtössä nro. 9. Safir juoksi valkoisessa manttelissa, ja sai lähtökopikseen kopin nro. 5. Kerttu kopitti ja minä olin ns. kiinni-ottaja. Oli ihan hurjan jännää kun ei itse tehnyt mitään, odotti vain.

Koirat lähti tasaisesti, ensimmäisessä kaarteessa Satu otti kärkipaikan. Safir kumminkin pinkoi tasaista vauhtia ulkokautta ohi, ja tuli maaliin ensimmäisenä. Jej!

Sitten eikun palauttelemaan metsään, siellä ei tuullut yhtä kylmästi. Uusinta eläinlääkärin tarkastukseen, ja sitten koirat pääsivät lepäämään ja keräämään voimia tulevaa finaalia varten.

Safir juoksi myös finaalissa valkoisella manttelilla, ja sai kopin nro. 6. Lähtö oli vielä alkuerääkin tasaisempi, ja jälleen Satu otti nokkapaikan ensimmäisessä kaarteessa. Mutta, sitten Safirille tapahtui "jotain" ja se ei mennytkään ulkoradalle pinkomaan ohi vaan tyytyi kakkospaikkaan ja peesaili Satua maaliin saakka. Takasuoralla juoksi vain omaa suoritustaan, ei lainkaan sitä supervauhtia mitä ollaan totuttu näkemään. Takakaarteessa jo selvästi haki linjaa enemmän ja enemmän. Maalissa en vielä itse osannut ajatella että jotain olisi oikeesti tapahtunut. Mutta sitten useampi tuttu tuli sanomaan että jotain siellä nyt sattui, koska koira ei juossut omaa huippuaan.

Menin taluttelemaan Safiria nurmelle, ja huomasin sitten itsekkin että sen liike ei ole lainkaan puhdas, vaan ontuu selvästi. Voi ei! Menin hetimiten eläinlääkärille, ja hän tutki ja taivuttelia Safiria tarkasti. Vasenta takajalkaa Safir aristi, eikä tykännyt kun sitä venyteltiin. Myös eläinlääkäri sanoi heti että liike ei ole puhdas. Ja näkihän sen, koira oli ihan mutkalla. Voi ei!

Elänlääkäri antoi lepo- ja hoito-ohjeita, ja niillä nyt mennään. Jossei parane, tai pahimmassa tapauksessa jos oireet pahenee, menemme suoraan klinikalle ja koira täytyy kuvata.

Toivon niin ettei olisi mitään vakavaa!

Tämän myötä meidän kausi 2012 päättyy tähän. Tylsä tapa päättää kausi. Mutta toisaalta, kausi on ollut mitä mahtavin ja ikimuistoisin! Safir on juossut todella upean kauden radalla, ja siitä olen erittäin ylpeä! Minun pieni! Teen jälleen yhteenvedon tästä kaudesta, myöhemmin.

Maisa pääsee vielä pinkomaan maastoon, ja saa yhden virallisen startin myös radalle. Mamman etana! Harmi kun ei saatu Maisalle aikaisemmin starttia radalle, niin olisin voinut ilmoittaa sen "etanoihin". Nyt joutuu juoksemaan rakettien kanssa normi sijoituksessa. Haha!

Alla vielä sloughien Kuninkuusjuoksun tulokset:

Alkuerä:
1. Alwaahid Alzana "Safir" 34,77 sek.
2. Elegantin Lehtikulta "Satu" 35,56 sek.
3. Elegantin Lyijyhohde "Riad" 36,13 sek.
4. Elegantin Magma "Zora" 36,41 sek.

Finaalit:
1. Elegantin Lehtikulta "Satu" 35,21 sek. JK-12
2. Alwaahid Alzana "Safir" 35,51 sek.
3. Elegantin Lyijyhohde "Riad" 36,30 sek.
4. Elegantin Magma "Zora" 36,87 sek.


Näin tasaisesti mentiin etusuoralla.
© Sari Vaihemäki

Onnea kaikille uusille JK -koirille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti